Securitas

 

Overvejer du at investerer i Securitas Aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Securitas er en svenskejet virksomhed med speciale indenfor sikkerhed, vagttjeneste og receptionsydelser, og salg af sikkerhedsudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1934 i Sverige, af Erik Phillip-Sørensen, og har deres hovedkvarter i Stockholm, Sverige. De råder over mere end 320.000 ansatte, og i 2021 omsatte de for ca 856mio kr.

Securitas er en af Danmarks største sikkerhedsleverandører, og opererer i mere end 58 lande verden over. Blandt andet er de at finde i lande som Canada, Argentina og Europa, men et af de helt store markeder er USA og Mexico, hvor de har utrolige 18% markedsandel.
Virksomheden er børsnoteret, hvilket betyder at du kan købe aktier i virksomheden, og derved få en lille andel ejerskab, og tjene penge på værdistigningerne. Specielt i 2006 og i 2021 har aktien været et godt køb, da prisen steg til 130kr i 2006 og 140 kr i 2021. Securitas betaler også udbytte til deres investorer, og ligger lige omkring 4% i udbytte.

Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

 

De indberetter selv til SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har en meget lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind, for at undgå et eventuelt skattesmæk.