Spar penge på at vælge den rigtige fagforening

hænder sammen valg af fagforening

Fagforening er en af de ting, som de fleste af os har stående som en udgiftspost i budgettet. Men får du fuld valuta for pengene hos din fagforening? Mange faktorer spiller ind, når du skal vurdere om din fagforening er den rette for dig. Lad os hjælpe dig lidt på vej herunder.

 

Fagspecifik eller tværfaglig fagforening

At vælge en fagspecifik versus en tværfaglig fagforening er en af de ting som for alvor kan sætte gang i debat rundt omkring i stuerne.

Historisk set så skylder vi meget af den arbejdskultur, og den måde arbejdslivet fungerer på i Danmark til de fagspecifikke fagforeninger. Det er også typisk de fagspecifikke fagforeninger som har forhandlet overenskomster ude på arbejdspladserne, organiseret strejker og for alvor gået i vælten med beslutningstagerne.

Kigger vi på de tværfaglige fagforeninger, så har de den fordel, at de fordi de går på tværs af mange faggrupper, dermed kan tilbyde et medlemskontingent der ofte er væsentligt lavere end de fagspecifikke.

Til gengæld vil deres vejledning og tilbud også være mere brede da de skal imødekomme medlemmer med mange typer af job.

 

Dyrt eller billigt – kig på hele billedet

Men det er ikke kun det månedligt kontingent der afgør om en fagforening er dyr eller billig. Det er her du skal holde tungen lige i munden, for de fleste af fagforeningerne vil gerne have dig som medlem, så det handler som forbruger om at kigge på, hvad du så får ud af dit medlemskab. For eksempel, så har mange af fagforeningerne nogle ret afgørende fordele som en del af deres medlemskab.

Det elementære er selvfølgelig at du kan få vejledning i fordel til din ansættelse, og det tilbyder de alle sammen. Men flere har også fordele som:

  • Billigere forsikringer
  • Mulighed for leje af feriehuse
  • Gode kurser for medlemmer
  • Tilbud og rabatordninger
  • Mulighed for faglig sparring og vejledning

Har du mulighed for at spare penge på en god forsikring, så kan det i det lange løb muligvis sagtens betale sig for dig at betale lidt mere i kontingent til din fagforening og så spare penge på udgiften til forsikring.

Kig derfor på den samlede udgift til disse to ting, fremfor at kigge på fagforening og forsikring som to separate udgifter.

fagforeninger.com kan du nemt og hurtigt se og sammenligne de forskellige tilbud fagforeningerne har. Ved at kende markedet og danne dig et overblik, kan du lettere tage det rigtige valg for dig, hvor du får mest muligt ud af din kommende fagforening på alle fronter.