Dette skal du vide om at drive virksomhed i Danmark

I Danmark har mange mennesker drømmen om at drive deres egen virksomhed. Dette kan være en stor forpligtelse, men det kan også bringe stor glæde og udvikling. Her er nogle af de ting, du bør vide, før du tager skridtet og starter din egen virksomhed i Danmark.

 

De første trin

Først og fremmest skal du sørge for at have alle de nødvendige licenser og tilladelser, før du begynder at drive virksomhed. Dette gælder specielt virksomheder inden for fødevarer eller import af kosmetiske produkter. Derudover skal du overholde skattereglerne, registrere virksomheden hos Erhvervsstyrelsen og indberette moms. Alle disse ting kan være meget svære, og derfor bør du læse mere om alt om at drive virksomhed i Danmark. Klik her for at se en god guide.

 

Typer

Du kan registrere din virksomhed som en selvstændig virksomhed, et iværksætterselskab (udgået), et interessentskab eller som en enkeltmandsvirksomhed. Hvilken type virksomhed du skal vælge, afhænger af din situation og de specifikke love og regler, der gælder for din virksomhed. Mange vælger at starte et ApS, fordi det er nemt at registrere og man kun skal betale et lille beløb i årlig skat.

 

Andre ting

Du skal også have det rigtige udstyr og kunne håndtere den daglige drift af virksomheden. Det er vigtigt at have styr på økonomi, kundeservice, markedsføring og andre forretningsopgaver. Derudover skal du være forberedt på at bruge tid på at markedsføre virksomheden, netværke med andre virksomheder og investere i løbende uddannelse for at forbedre din forretningsevne.

 

Typiske fejl

Mange begår den fejl at vurdere, at det kun kræver penge og tid at starte en virksomhed, men mange af de vigtigste elementer er de, der ikke koster penge. Gode kunderelationer og et godt ry kan være lige så nyttige som penge. Vær opmærksom på at give dine kunder den bedste service og opbygge et godt ry i branchen, så du kan skabe et stærkt netværk og tiltrække nye kunder. Prøv derfor at være aktiv på LinkedIn for at netværke med andre og svar på de anmeldelser, du kommer til at få inde på sider som TrustPilot.